La Fàbrica dels Somnis

Producció Creativa Audiovisual, i molt més.Carles Reberté Vilagran, col·legiat 537 al CPAC.

TL;DR:
M'agrada programar, jugar, la fotografia, el desenvolupament de projectes Audiovisuals i tot el que tingui a veure amb la tecnologia al servei de les persones.

De petit vaig tenir la sort que el meu pare era un apassionat de la fotografia i dels audiovisuals i ja a l'època en que la majoria de nens de deu anys, cap a l'any 1984, es passaven el dia jugant a cowboys o fent cabanes, jo tenia la sort que el meu pare em tancava amb ell al laboratori on positivava en blanc i negre o a l'estudi on, tot i fer-ho només com aficionat, ja tenia tres projectors de diapositives, taula de mescles de vuit canals, dos tocadiscs, gravadors de tres i quatre pistes, i un munt de temps per explicar-me com anava tot allò.

Va ser per això i moltes inquietuds que amb prou feines 15 anys i un parell de bons amics vam decidir anar a la ràdio local que teniem més a prop i provar de fer un programa. La part més important de guionatge la portava un dels amics, però estar a la taula i no haver de parlar tant em va començar a agradar i fer entrar més en el món del so.

Però no va ser fins als 17 anys quan amb una trajectòria d'estudis confusa i poc definida vaig tenir la sort d'entrar a treballar amb una de les poques però ben situades productores audiovisuals de Barcelona. Va ser en aquells anys amb el contracte més precari que us pugueu imaginar que em va permetre de treballar en coses tan important com la Expo'92 de Sevilla, Barcelona 93, la posada de la primera pedra del Maremàgnum, la instal·lació i programació de les llums i el circa-diari de l'Aquari de Barcelona, l'audiovisual commemoratiu del 20è aniversari del diari El Pais, el primer muntatge mundial projectat a Frankfurt d'un espectacle interactiu en una de les pantalles més grans de llavors en una sala IMAX, i una pila de petites produccions que van anar definint i polint els conceptes tècnics més punters que podia tenir a l'abast.

Va ser concretament a l'any 2000 i sense cap por a l'efecte del mateix nom on, després de passar per unes quantes empreses de producció i realització de Barcelona i Madrid, vaig decidir fer-me autònom a temps complert en el que, en aquell moment, encara no tenia un epígraf clar a l'apartat dels IAE. Durant aquesta època ì aprofitant el boom de internet, vam fer la pàgina web de l'Ajuntament de Sant Celoni, de l'Ajuntament de Masquefa i d'una colla més d'empreses i particulars que no necessiten ser nombrats. Va ser en aquest moment on vaig fer el primer pas d'entrada cap al món més purament interactiu entre la "informàtica" i el món audiovisual.

Després d'una època docent de professor d'informàtica a l'Escola d'Adults de Santa Maria de Palautordera i combinant-ho amb mitges jornades de tècnic audiovisual, vaig tornar a entrar de ple en el món que més m'agrada fent instal·lacions museístiques molt interessants i engrescadores com el Museu de FC Barcelona Experience (al Camp Nou), Barcelona ciutat oberta (al parc Fòrum), Casa-Museu de les Àigües (Badalona), Museu de la Mineria i flamenc (Linares), Museu de Raphael (Linares), Museu del Cava (Sant Sadurní d'Anoia), i alguna instal·lació particular més que em va acabar de reafirmar quina era la meva predilecció en el món audiovisual: la interacció Vídeogràfica.

És a l'any 2011 amb l'oportunitat de crear un projecte de principi a fi, petit però molt acurat, a Monistrol de Montserrat que es confirma la voluntat que La Fàbrica dels Somnis pugui donar el millor servei integral per a tot tipus de projectes audiovisuals interactius.

Al 2017 i després de varis anys treballant de responsable tècnic de vídeo en festivals de renom com Sónar +D i col·laborant en altres com Primavera Sound, Barcelona Beach Festival, la Mercè, al costat de les principals empreses de serveis i producció audiovisual del país que la meva idea segueix siguent la mateixa que quan vaig començar: donar el màxim possible en cada projecte, professional, personal i honestament, perquè el resultat sigui el millor possible.

Si esperaves trobar una cronologia inversa amb les feines més imporants, la tens aquí sota:

2016- Assessorament per a L'Escola d'Enginyers per a la remodelació de la sala d'actes i presentacions, seguiment de l'obra, verificació dels materials i components instal·lats segons el concurs.
Informes tècnics per al Circuit de Catalunya.
Seguiment del 50è aniversari de l'empresa Salicrú amb gravacions amb Drone, entrevistes, making of i sessió fotogràfica per a la fotografia gegant de la recepció.

2015- Cap tècnic de vídeo i mapping a Premis Gaudí.
Tècnic i Realitzador al Centre de Convencions de Port Aventura, Palau de Congressos de Catalunya,...
Cap tècnic de vídeo al Sónar +D

2014– Integrant del Projecte COP20 a Lima, Perú, com a responsable tècnic de vídeo per una instal•lació de la Conferència Mundial pel Canvi Climàtic.
Cap tècnic de vídeo al Sónar +D

Freelance amb les empreses: Fluge, CCiB, Palau de Congressos de Catalunya, Miguel Díaz, La Cuadratura del Círculo, exercint com a tècnic de vídeo, realitzador, fotògraf o switcher-matrix.
Responsable tècnic de vídeo del Sónar +D.

2013- Freelance com a tècnic i realitzador.
- Tècnic audiovisual a fires: GSM, Peugeot, Belron, eibtm, Sónar de nit.
- Manteniment a museus: Barça, Linares, Raphael, Cava.

2007- Realització del projecte integral Punt d’Atenció Turística a Monistrol de Montserrat.
Instal•lacions i assessoria tècnica a: Centre d’interpretació del Cava, Museo de Linares, Museo de Raphael, Museu del Barça, Refugi dels 115 dies, Teatro Romano de Málaga, Teatre Ateneu de Sant Celoni.
Realitzacions audiovisuals: 25 anys de Ball de Gitanes (DVD), Mostra de Dansa 2011 (DVD), Lo oculto (curtmetratge), Octans (curmetratge)

2006- Freelance com a tècnic i realitzador, foto fixa i instal•lador amb les següents productores: Eikonos, RCR Films, Ovideo, Mix Audiovisuals, ERC, Kontrast, Head Produktions, Òrbita Max.

2004-2005 Treballant com a freelance a les àrees tecnològiques i creatives de l’empresa Speakers Bureau, de Barcelona, com a responsable tècnic i creatiu en tots els aspectes gràfics, de disseny d’espais i d’edició de formats de vídeo i aplicacions impreses.

2000-2004 Treballant com a professor d’informàtica al Centre Municipal d’Adults Ferran Soldevila de Santa Maria de Palautordera, impartint classes d’introducció a la informàtica, Office, internet i Photoshop. Durant aquest període també he realitzat altres feines com a tècnic, fotògraf i realitzador Freelance.

1998-2000 Treballant com a free-lance amb diverses productores de Catalunya (Bruc Produccions, Konic, STAV, Eikonos, Impuls Produccions) com a ajudant de realització i tècnic audiovisual.

1995-1998 Treballant com ajudant de realitzador i director tècnic de vídeo a la productora Multimedia Place (Madrid, Dr. Velázquez 55, Pozuelo).

1992-1994 Treballant com a ajudant de realització a la productora A.V. FREE (Barcelona, Balmes, 84).
© LFS 2023